Nathalie Brokken

Mijn naam is Nathalie Brokken, ik ben in 1991 afgestudeerd aan de Hogeschool Heerlen en heb in 1992 “Logopediepraktijk Reimerswaal” opgericht.
In 2006 heb ik mij gespecialiseerd tot preverbaal logopediste. Een preverbaal logopediste behandelt problemen in het eten en drinken. Ik ben hiervoor geregistreerd in het register van de NVLF en in het kwaliteitsregister paramedici.
Preverbale logopedie is bestemd voor baby’s en jonge kinderen die moeite hebben met: drinken uit de borst, drinken uit de fles, eten van een lepel, kauwen, slikken, drinken uit de beker. Het helpen bij het afbouwen van sondevoeding valt hier ook onder.
In Zeeland word ik veel gevraagd om prematuur geboren kinderen en hun ouders te helpen bij het eten en drinken, omdat ik daarvoor specifieke scholing heb gevolgd (EFS) . Ik ben lid van het TOP team ( Transmurale Ondersteuning Prematuur geboren kinderen). Regelmatig bied ik ondersteuning op de kinderafdeling van het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes. Hier verleen ik preverbale logopedische hulp aan zuigelingen en jonge kinderen met drink- en eetproblemen.
Werken in de reguliere en preverbale logopedie, te kunnen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden in eten, drinken en communiceren van kinderen, heeft mijn passie.